Wanneer uw therapeut een chronische peesontsteking heeft gediagnostiseerd middels functieonderzoek en/of echografie kan hij EPTE inzetten als behandelmethode.

Pezen herstellen over het algemeen trager dan bijvoorbeeld spieren. Een overbelasting of een ontsteking van de pees kan voorkomen in de knie, schouder en de achillespees. Heeft u langdurige klachten die al langer dan 3 maanden aanwezig zijn? De volgende aandoeningen komen dan in aanraking voor een EPTE behandeling:

  • Achillespeesontsteking
  • Tenniselleboog, epicondylitis lateralis
  • Golferselleboog, epicondylitis medialis
  • Kniepeesklachten, patellapees ontsteking
  • Schouderklachten obv supraspinatus peesontsteking

 

Onder geleide van echografie brengt uw therapeut op de plaats van de ontsteking of in het overbelaste gebied een dunne naald in. De naald is vergelijkbaar met een naald die gebruikt wordt bij acupunctuur. Deze naald zal stroom geleiden precies in de kern van het probleemgebied voor ongeveer 90 seconden. De lage intensiteit electrische stroom zet meerdere processen in gang die leiden tot weefselherstel. Zo wordt de bloedcirculatie verbeterd en wijzigt de PH-waarde van zuur naar neutraal. Beide reacties stimuleren aanmaak van nieuw peesweefsel.

Na twee á drie behandelingen is te verwachten dat er reductie van de pijn optreedt en de belasting langzaam opgebouwd kan gaan worden.  Om 100% belasting te kunnen realiseren dienen er nog 6 tot 8 behandelingen plaats te vinden in combinatie met een oefenprogramma.

Binnen onze praktijk wordt de EPTE behandeling verzorgd door Rein Bastiaanse. Hij is gecertificeerd EPTE therapeut.

Heeft u last van chronische peesklachten?

Maak direct een afspraak!

Bel naar 0345 57 6006 of mail naar info@bastionfysiofit.nl

 

Team Bastion Fysio & Fit