De fysiotherapeuten van Bastion Fysio & Fit zijn gespecialiseerd in PNE.

Deze therapie zetten wij ook in op locatie Oog in Al.

Wanneer PNE?

Percutaneous Needle Electrolysis (PNE) is een innovatieve behandelmethode voor chronische peesklachten (tendinopathieen), slijmbeursontstekingen (bursitiden), kapsel- en bandklachten (ligamentair), entrapment neuropathieen en acute spier (myogene) klachten. PNE geldt als een korte, effectief bewezen invasieve behandeling die bestaat uit de toepassing van een galvanische stroom onder echogeleiding via een Dry Needle-naald. Deze effectief bewezen therapie wordt al vele jaren toegepast in Spanje, zowel bij topsporters als bij recreatieve sporters.

In onze praktijk zijn Rein Bastiaanse en Chris Kooijman speciaal opgeleid voor de toepassing van PNE en zijn we in bezit van de geschikte apparatuur.

Na 3 tot vier behandelingen aantoonbaar resultaat!

Waar bestaat de behandeling uit?

De behandeling start met het maken van een echo om zo een perfect inzicht te krijgen in het aangetaste gebied waar uw klacht uit voortkomt. Vervolgens brengt uw fysiotherapeut onder echogeleiding een flinterdunne naald in de aangedane structuur, waardoor precies de juiste locatie aangeprikt wordt.
Het naaldje wordt aangesloten op een apparaat waarmee 3 x 3 seconden een stroompje wordt toegediend. Hierdoor ontstaat er een elektrolytisch effect in het lichaam, wat leidt tot spier-, weefsel- en zenuwherstel.
Het meerendeel van de patienten is klachtenvrij na maximaal drie tot vier behandelingen met PNE. Naast de behandeling met PNE zal uw therapeut in overleg met u een oefenprogramma opstellen, zodat u optimaal herstelt.
Tijdens de toediening van het stroompje kunt u een wat brandende, diepe pijn ervaren. Bij de tweede en derde aanzet is dit in de meeste gevallen al minder.

Heeft u last van chronische peesklachten?

Maak direct een afspraak!

Bel naar 030 20 80 555 of mail naar info@bastionfysiofit.nl

Team Bastion Fysio & Fit