Bekken kinderfysiotherapie 

Wanneer bekken-kinderfysiotherapie?

De bekken-kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met klachten in en rond de buik en het bekken.

Veel van deze klachten hebben te maken met de spieren van de bekkenbodem, het niet goed voelen van de aandrangreflex of een verkeerd aangeleerde gewoonte. Vooral voor oudere kinderen kunnen deze problemen veel invloed hebben op het dagelijks leven.

 Meeste voorkomende klachten:

  • natte broeken overdag
  • bedplassen
  • veel te vaak naar het toilet moeten
  • blaasontstekingen
  • angst om te plassen
  • angst om te poepen
  • altijd nog een luier aan willen
  • broekpoepen
  • obstipatie (verstopping)
  • buikpijn in combinatie met één van de symptomen die hierboven staan

Waar bestaat de behandeling uit?

De behandelingen staan zo dicht mogelijk bij de belevingswereld van het kind. Zo wordt er geoefend in spelvorm, bijvoorbeeld met een grote bal of met blaasspelletjes. De kinderen wordt geleerd de bekkenbodem te voelen, aan te spannen en te ontspannen. Veel oefeningen zijn er op gericht om aandrang te leren voelen. Verder wordt er gebruik gemaakt van boeken en een kalender om de vorderingen thuis bij te houden. De steun en medewerking van de ouders is hierbij onmisbaar.

Hoeveel behandelingen er nodig zijn, wordt bepaald door het klachtenbeeld en kan variëren. Meestal wordt begonnen met één keer per week. Thuis oefenen is nodig om de therapie te laten slagen.

Intake & behandelplan

Na een gesprek over de klachten en een onderzoek zal een behandelplan worden opgesteld en worden besproken.
Het doel van de therapie is om de klachten te minimaliseren. De fysiotherapeut geeft toiletinstructie. Hoe vaak moet je naar het toilet gaan? Waar moet je op letten? Hoe moet je zitten? Waarom moet je voldoende eten en drinken?
De werking van de darmen en de blaas wordt uitgelegd en er wordt geleerd hoe je daar de baas over kunt worden. Ook wordt de juiste ademhaling aangeleerd.

Wordt het vergoed?

Bastion Fysio & Fit heeft met alle verzekeraars een overeenkomst afgesloten. Tot 18 jaar valt fysiotherapie onder de basisverzekering. Als wij geen overeenkomst met je zorgverzekeraar hebben of je bent niet of onvoldoende aanvullend verzekerd, dan zijn de kosten voor eigen rekening (soms pas na een aantal behandelingen). Dat verschilt per verzekeraar.  

Binnen 24 uur een afspraak

Bastion Fysio & Fit streeft er naar om de patiënt binnen 24 uur te behandelen. Door de flexibiliteit van ons team zijn wij 6 dagen per week beschikbaar om patiënten in te plannen. 

Specialisten:

             Marian Zegger

Specialisten

              Marian Zegger