Dry needling

Wanneer Dry Needling?

Dry Needling is een nieuwe behandelmethode binnen de fysiotherapie. Met een heel dun naaldje wordt door de huid een triggerpoint in een spier aangeprikt. Zo’n triggerpoint is een zeer plaatselijke verharde en druk pijnlijke plek in een spier, die de oorzaak kan zijn van allerlei pijnklachten. Deze klachten kunnen in de directe omgeving van het triggerpoint of op enige afstand worden gevoeld. Na de behandeling krijgt u gerichte oefeningen en adviezen mee om de verbeterde situatie te kunnen onderhouden.

Omdat er geen vloeistof wordt geïnjecteerd, spreekt men van ‘Dry Needling’. 

Dry needling kan worden toegepast bij alle pijnproblemen waarbij triggerpoints (mede) de oorzaak zijn. Deze kunnen uitstralende pijn geven in het hoofd, nek, rug, lage, armen en benen. De behandeling is gericht op het ontspannen en uitschakelen van de triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier ontspannen. Bij langdurige klachten zal de fysiotherapeut vaak meerdere spieren behandelen.

Waar bestaat de behandeling uit?

Intake & behandelplan

Door middel van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek wordt een analyse gemaakt van je klachten. Daarna worden de spieren nader onderzocht die mogelijk je pijn veroorzaken. Indien de behandelend fysiotherapeut verwacht dat dry needling voor je klachten uitkomst kan bieden, wordt dit met je besproken.

  Wordt het vergoed?

  Bastion Fysio & Fit heeft met alle verzekeraars een overeenkomst afgesloten. Tot 18 jaar valt fysiotherapie onder de basisverzekering. Als wij geen overeenkomst met je zorgverzekeraar hebben of je bent niet of onvoldoende aanvullend verzekerd, dan zijn de kosten voor eigen rekening (soms pas na een aantal behandelingen). Dat verschilt per verzekeraar.  

  Dry needling valt onder de aanvullende verzekering.  

  Binnen 24 uur een afspraak

  Bastion Fysio & Fit streeft er naar om de patiënt binnen 24 uur te behandelen. Door de flexibiliteit van ons team zijn wij 6 dagen per week beschikbaar om patiënten in te plannen. 

  Specialisten

   

        Bob Arnoldus

  Bob Arnoldus

        Rein Bastiaanse

  Rein Bastiaanse

         Marian Zegger

  Marian Zegger

  Stefan van Hulst

  Stefan van Hulst