Echografie

Wanneer echografie?

Echografie, ook wel echoscopie genoemd, is een techniek die gebruik maakt van geluidsgolven die zich door het lichaam verplaatsen en op grensvlakken tussen zachte en hardere structuren reflecteren. Deze techniek stelt de fysiotherapeut in staat om spieren, pezen, gewrichten, slijmbeurzen en banden in beeld te brengen.

De fysiotherapeut kan echografie gebruiken bij het beoordelen van:

  • spierscheuringen
  • gewrichtsonstekingen
  • pees aandoeningen (bijvoorbeeld ontstekingen, scheuring of verkalking)
  • slijmbeursontstekingen (zoals in de schouder en heup)
  • gewrichtskapsel of gewrichtsbanden
  • cystes (blaasjes met vocht)

In samenwerking met huisartsen uit de regio onder het geleide van echografie:

  •  samen met een arts injecteren van aangedane weefsels

 

Waar bestaat de behandeling uit?
De fysiotherapeut gebruikt echografie als aanvullend onderzoek naast het reguliere onderzoek. Echografie hoeft dus zeker niet altijd ingezet te worden, maar bij onduidelijkheid over de juiste oorzaak van de klachten kan de fysiotherapeut met echografie snel en zekerder bepalen waardoor je klachten veroorzaakt worden en waar de oorzaak zit. Door de combinatie echografie en het functieonderzoek kan hij een goed behandelplan voor je blessure samenstellen.
Wat wordt er vergoed?
Bastion Fysio & Fit heeft met alle verzekeraars een overeenkomst afgesloten. Tot 18 jaar valt fysiotherapie onder de basisverzekering.    Als wij geen overeenkomst met je zorgverzekeraar hebben of je bent niet of onvoldoende aanvullend verzekerd, dan zijn de kosten voor eigen rekening (soms pas na een aantal behandelingen). Dat verschilt per verzekeraar.  

Echografie kost niets extra, het is onderdeel van de fysiotherapiebehandeling.

Binnen 24 uur een afspraak
Bastion Fysio & Fit streeft er naar om de patiënt binnen 24 uur te behandelen. Door de flexibiliteit van ons team zijn wij 6 dagen per week beschikbaar om patiënten in te plannen. 
Specialisten
Rein Bastiaanse

Rein Bastiaanse

Stefan van Hulst

Stefan van Hulst

Bob Arnoldus

Bob Arnoldus