EPTE

Wanneer EPTE?

EPTE is een innovatieve behandelmethode voor chronische peesklachten (tendinopathieen) en acute spier (myogene) klachten. EPTE geldt als een korte, effectief bewezen invasieve behandeling die bestaat uit de toepassing van een galvanische stroom onder echogeleiding via een Dry Needle-naald. Deze effectief bewezen therapie wordt al vele jaren toegepast in Spanje, zowel bij topsporters als bij recreatieve sporters.

In onze praktijk is Rein Bastiaanse speciaal opgeleid voor de toepassing van EPTE en zijn we in bezit van de geschikte apparatuur.

Na 3 tot vier behandelingen aantoonbaar resultaat!

Waar bestaat de behandeling uit?

Wanneer uw therapeut een chronische peesontsteking heeft gediagnostiseerd middels functieonderzoek en/of echografie kan hij EPTE inzetten als behandelmethode. Onder geleide van echografie brengt uw therapeut op de plaats van de ontsteking of in het overbelaste gebied een dunne naald in. De naald is vergelijkbaar met een naald die gebruikt wordt bij acupunctuur. Deze naald zal stroom geleiden precies in de kern van het probleemgebied voor ongeveer 90 seconden. De lage intensiteit electrische stroom zet meerdere processen in gang die leiden tot weefselherstel.

Zo wordt de bloedcirculatie verbeterd en wijzigt de PH-waarde van zuur naar neutraal. Beide reacties stimuleren aanmaak van nieuw peesweefsel.

Het merendeel van de patiënten is klachtenvrij na maximaal drie tot vier behandelingen met EPTE.

Naast de behandeling met EPTE zal uw therapeut in overleg met u een oefenprogramma opstellen, zodat u optimaal herstelt.
Tijdens de toediening van het stroompje kunt u een wat brandende, diepe pijn ervaren. Bij de tweede en derde aanzet is dit in de meeste gevallen al minder.

De effectieve oplossing voor uw pees of spierklachten.

   Wat wordt er vergoed?

   Bastion Fysio & Fit heeft met alle verzekeraars een overeenkomst afgesloten. Tot 18 jaar valt fysiotherapie onder de basisverzekering.    Als wij geen overeenkomst met je zorgverzekeraar hebben of je bent niet of onvoldoende aanvullend verzekerd, dan zijn de kosten voor eigen rekening (soms pas na een aantal behandelingen). Dat verschilt per verzekeraar.  

   EPTE kost niets extra, het is onderdeel van de fysiotherapiebehandeling.

   Binnen 24 uur een afspraak

   Bastion Fysio & Fit streeft er naar om de patiënt binnen 24 uur te behandelen. Door de flexibiliteit van ons team zijn wij 6 dagen per week beschikbaar om patiënten in te plannen. 

   Specialisten
   Rein Bastiaanse

   Rein Bastiaanse