Geriatrie Fysiotherapie 

Wanneer Geriatrie Fysiotherapie?

Onze geriatriefysiotherapeuten behandelen/begeleiden in onze praktijk de patiënten met ouderdomsgerelateerde klachten. Soms gaat het daarbij om kwetsbare ouderen of patiënten met een hoge (biologische) leeftijd en complexe gezondheidsproblematiek of valpreventie. 

Ook komt het voor dat jongere patiënten een aandoening hebben, zoals bijvoorbeeld Parkinson, dementie of beroerte, waarvoor de geriatriefysiotherapeut dé specialist is om het functioneren te kunnen verbeteren.

Maatschappelijke ontwikkelingen wijzen steeds meer in de richting van het zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. De geriatriefysiotherapeut kan daarbij helpen.

Wij maken optimaal gebruik van onze faciliteiten en onze “geriatrietuin” is uitermate geschikt om functioneel te revalideren en de ADL-vaardigheden te oefenen.

Werken aan een betere vitaliteit dus. 

Waar bestaat de behandeling uit?

Voor de behandeling hoeven patiënten niet perse naar de praktijk te komen, onze fysiotherapeuten komen ook bij de patiënt thuis. Om de behandeling zo effectief mogelijk te laten zijn, werken onze geriatrische fysiotherapeuten nauw samen met de andere (zorg) instanties zoals de huisarts, wijkverpleging, mantelzorg, familie en ouderenadviseur. Ze is een betrokken en actieve spin in het web rondom uw zorg en gezondheid. Met deze meervoudige complexe aanpak wordt rekening gehouden met fysieke, psychische, biologische, sociale en omgevingsfactoren. 

Intake & behandelplan

Een uitgebreide intake met aandacht voor al deze aandachtsgebieden en op basis van de onderzoeksresultaten wordt er een passend behandelplan opgesteld. Onze geriatriefysiotherapeut adviseert bij het kiezen van de juiste hulpmiddelen. Ze komt regelmatig bij onze patiënten thuis en kan zo ook advies geven over eventuele verbeteringen in de thuissituatie (veiligheid en comfort).  De geriatriefysiotherapeut werkt samen met de (oudere) patiënt aan het handhaven of opbouwen van kracht, mobiliteit, balans en uithoudingsvermogen.

Wordt het vergoed?

Bastion Fysio & Fit heeft met alle verzekeraars een overeenkomst afgesloten. Tot 18 jaar valt fysiotherapie onder de basisverzekering. Als wij geen overeenkomst met je zorgverzekeraar hebben of je bent niet of onvoldoende aanvullend verzekerd, dan zijn de kosten voor eigen rekening (soms pas na een aantal behandelingen). Dat verschilt per verzekeraar.  

Geriatriefysiotherapie valt onder de aanvullende verzekering.

 

Binnen 24 uur een afspraak

Bastion Fysio & Fit streeft er naar om de patiënt binnen 24 uur te behandelen. Door de flexibiliteit van ons team zijn wij 6 dagen per week beschikbaar om patiënten in te plannen.  

Specialisten

 

Sanne Hendrix

Sanne Hendrix