Hooikoorts

Wanneer Medical Taping voor hooikoorts?

Allergisch voor pollen waar je lichaam sterk op reageert? De allergie is gerelateerd aan het seizoen. Hooikoortsklachten komen namelijk wanneer bomen, grassen en planten gaan bloeien. In de bloeitijd komen stuifmeelkorrels vrij. Heb je last van hooikoorts en je ogen, neus, mond of keel komen in aanraking met de stuifmeelkorrels, dan geeft dat een prikkeling op de slijmvliezen. Het lichaam vertoont een heftige afweerreactie, met gezwollen slijmvliezen en vervelende klachten als gevolg. Bij hooikoorts kan je last hebben van een verstopte neus of een loopneus, traanogen, veel niezen, jeuk aan neus, keel of ogen, en vermoeidheid.

Door middel van medical taping proberen we de klachten te verminderen in de tijd dat de hooikoorts de kop op steekt. 

TIP: begin met medical taping voordat het seizoen begint, dit scheelt soms al heel veel zakdoekjes. 

Waar bestaat de behandeling uit?

We tapen in de eerste 3 weken iedere week. In deze periode zul je al snel verbetering merken. Na de 3e keer houden we er 2a 3 weken tussen en dan tapen we nog één keer. 

Medical taping heeft een kalmerende werking op het bindweefsel en op het allergische reactiemechanisme. Bovendien zorgt de tape ervoor dat het neurogene stelsel via de huid wordt geprikkeld. Het uitgangspunt van de elastische tapemethode is dat via een externe huidprikkeling reflectoir invloed kan worden uitgeoefend op de bij het innervatiegebied behorende weefselstructuren van ruggenmergsegmenten. De kinesiotape die direct op de huid wordt aangebracht, stimuleert huidsensoren, die op hun beurt het neurogene stelsel in het lichaam prikkelen. We kunnen daarom een segmentale en mechanische verklaring geven voor de werking van medical taping bij hooikoorts. 

Binnen 24 uur een afspraak

Bastion Fysio & Fit streeft er naar om de patiënt binnen 24 uur te behandelen. Door de flexibiliteit van ons team zijn wij 6 dagen per week beschikbaar om patiënten in te plannen.  

Specialisten
      Bob Arnoldus

Bob Arnoldus

      Rein Bastiaanse

Rein Bastiaanse

Tess Brunekreef

Tess Brunekreef

Stefan van Hulst

Stefan van Hulst