Massage

Bastion Fysio & Fit biedt een unieke en luxe service waarbij je kunt genieten van heerlijke en professionele massages. Voldoende ontspanning draagt bij aan verantwoord leven en een goede gezondheid. Velen hebben een druk en gehaast bestaan. We “moeten” veel en maken weinig tijd vrij om te ontspannen. In sommige gevallen is er zoveel spanning opgebouwd, dat de signalen die het lichaam afgeeft niet meer worden waargenomen. Het lichaam raakt overbelast en er ontstaan op langere termijn (chronische) klachten.

Deze service wordt aangeboden in onze praktijk. Het uitgangspunt van het team is dat er een goede balans is tussen professionaliteit en laagdrempeligheid. Onze service bestaat uit oog voor hygiëne en details, het gevoel van wederzijds vertrouwen, onze professionaliteit, maar tegelijkertijd het creëren van een ontspannen sfeer.

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een uitgebreide en professionele lichaamsmassage van het hele lichaam. Massage activeert de bloedcirculatie waardoor o.a. verwijding van bloedvaten plaatsvindt, waardoor spieren en het zenuwstelsel geprikkeld worden. Hierdoor kunnen beginnende klachten bestreden en gereduceerd worden. Massage stimuleert de hersenen zodanig dat ze endorfine aanmaken (natuurlijke, door het lichaam zelf aangemaakte pijnstiller). Ontspanningsmassage is een lichaamsmassage, waarbij massageolie wordt gebruikt. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige knedingen, strijkingen en fricties.

Dit stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren. Tijdens deze massage worden gebieden behandeld waar de meeste stress en spanningen zich ophopen. Gedurende de behandeling wordt dan ook veel aandacht geschonken aan gebieden zoals het hoofd, nek, rug, schouders, armen, handen, benen en voeten.

Sportmassage

Sportmassage is dé manier om je lichaam (spieren) in een goede conditie te houden. Ben je een fanatiek sporter dan is het zelfs aan te bevelen om regelmatig een goede sportmassage voor jezelf in te plannen. Door middel van een goed uitgevoerde sportmassage wordt de doorbloeding gestimuleerd, waardoor afvalstoffen afgevoerd worden met als doel om de spieren te laten ontspannen. Dit werkt herstelbevorderend.

Waarom een massage voor sporters geen overbodige luxe is? Op het moment dat de spieren in goede conditie gehouden worden en lekker soepel zijn, zal dit ook de sportprestatie bevorderen. Een bijkomend voordeel is dat een goede sportmassage ook zorgt voor geestelijke ontspanning. Onderzoeken hebben tevens aangetoond dat massage stimulerend werkt op de aanmaak van bloedcellen. Deze bloedcellen hebben weer een stimulerende werking ten aanzien van het immuunsysteem en het algemene weerstandsniveau zal hierdoor ook toenemen.

Bedrijfsmassage

Bastion Fysio en Fit is specialist op het gebied van bedrijfsmassages (stoelmassages). Het team komt o.a. bij bedrijven om medewerkers op reguliere basis te behandelen met massages die preventief of curatief zijn en helpen zo arbeidsverzuim te voorkomen of te verkorten. De massage (fysio)therapeuten zijn intern opgeleid en werken volgens een vast protocol dat innovatief is en van hoge kwaliteit. Het is bewezen dat periodieke en herhaaldelijke gerichte kwalitatieve bedrijfsmassages de klachten bij werknemers en werkgevers vermindert en het ziekteverzuim verlaagd. Wij werken ‘vraag en aanbod’ gericht, daarom passen wij binnen onze mogelijkheden de service aan naar de wensen van het bedrijf.

Stoelmassage is een uitermate geschikte methode om lichamelijke klachten te voorkomen of te verminderen. De ontvanger neemt plaats op een ergonomisch gevormde stoel om een massage van ongeveer 15 minuten te ondergaan. De korte en intensieve massage is vooral bestemd voor iedereen die o.a. zware lichamelijke arbeid verricht, repeterende bewegingen maakt, geestelijke arbeid levert of stress ondervindt.

Wat wordt er vergoed?

Bastion Fysio & Fit heeft met alle verzekeraars een overeenkomst afgesloten. Tot 18 jaar valt fysiotherapie onder de basisverzekering.    Als wij geen overeenkomst met je zorgverzekeraar hebben of je bent niet of onvoldoende aanvullend verzekerd, dan zijn de kosten voor je eigen rekening (soms pas na een aantal behandelingen). Dat verschilt per verzekeraar.  

Ontspanningsmassage, sportmassage of bedrijfsmassage valt niet onder de aanvullende verzekering.

Bastion Fysio & Fit werkt met verschillende massage pakketten. 

Wilt u meer weten over de tarieven? 

Neem dan contact op met ons.

 

Binnen 24 uur een afspraak

Bastion Fysio & Fit streeft er naar om de patiënt binnen 24 uur te behandelen. Door de flexibiliteit van ons team zijn wij 6 dagen per week beschikbaar om patiënten in te plannen. 

Specialisten

          Tess Brunekreef                         Maarten Wammes                      Demi van Beek