Oncologie therapie

Wanneer oncologische fysiotherapie? 

Als je (zware) behandelingen tegen kanker moet ondergaan, of ondergaan hebt, denk  je misschien niet als eerste aan het op peil houden van je conditie. Toch is het zinvol om daar bij stil te staan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het veel voordelen heeft om tijdens de behandeling tegen kanker een trainingsprogramma te volgen. Veel mensen vinden het fijn om zelf aan de slag te kunnen met het herstel.

Als je daarnaast het gevoel hebt geen controle meer te hebben over het lijf, de pijn en de vermoeidheid, en als het hoofd continu bezig is, dan kan intern bij Bastion Fysio & Fit een fysiotherapeut gespecialiseerd in de psychomatiek u helpen om weer de controle te krijgen.

We proberen mensen zoveel mogelijk de kans te geven zelf actief te zijn en het gevoel te geven de touwtjes weer in handen te krijgen. Zo heb je zelf meer invloed op de kwaliteit van leven. Dit werkt mee aan een positieve verwerking.

  

Waar bestaat de behandeling uit?

De behandeling kan bestaan uit: informatie/advies, verminderen van bewegingsbeperkingen (ook door littekenweefsel), verbeteren van kracht, verbeteren van conditie, ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, oedeem-behandeling, pijnvermindering, omgaan en verminderen van vermoeidheidsklachten, omgaan met emotionele problemen, begeleiden van de mantelzorgers, ondersteunen van de palliatieve zorg, verbeteren van kwaliteit van leven.

Er wordt een intake afgenomen, waarbij samen met de patiënt de behandeldoelen worden opgesteld. Vervolgens wordt de fysieke belastbaarheid in kaart gebracht met specifieke metingen van prestatievermogen. Hierna kan de revalidatie starten. De metingen worden regelmatig herhaald, om het beloop van de revalidatie en de patiënt zo goed mogelijk te volgen en het revalidatieprogramma aan te passen.

Wordt het vergoed?

De behandelingen voor oncologiegeralateerde klachten vallen in de aanvullende verzekering. U moet zich hiervoor aanvullend verzekeren.

Bastion Fysio & Fit heeft met alle verzekeraars een overeenkomst afgesloten. Tot 18 jaar valt fysiotherapie onder de basisverzekering. Als wij geen overeenkomst met je zorgverzekeraar hebben of je bent niet of onvoldoende aanvullend verzekerd, dan zijn de kosten voor eigen rekening (soms pas na een aantal behandelingen).

Binnen 24 uur een afspraak

Bastion Fysio & Fit streeft er naar om de patiënt binnen 24 uur te behandelen. Door de flexibiliteit van ons team zijn wij 6 dagen per week beschikbaar om patiënten in te plannen. 

Specialisten

          Marjan Rietveld