Sportfysiotherapie

Wanneer Sportfysiotherapie?

De Sport Fysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij het herstellen van een blessure of na een operatie ongeacht het niveau van sport dat je beoefent. Ben je een recreatieve sporter, een amateur of een topsporter? De Sportfysiotherapeuten van Bastion Fysio & Fit begeleiden je op ieder niveau.

De sportfysiotherapeut houdt zich behalve met behandeling ook bezig met preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten. Hij neemt specifieke testen af en geeft advies en kan desgewenst op afstand monitoren of er ook daadwerkelijk vooruitgang wordt geboekt. Naast oefen- en trainingstherapie biedt Bastion Fysio & Fit andere behandelmethodes aan zoals dry needling, manuele therapie, shockwave, echografie of EPTE/PNE. 

Ben je topsporter en wil je met behulp van onze Sportfysiotherapeut terug naar de top en is overleg met jouw begeleidingsteam nodig?

Onze Sportfysiotherapeuten zijn getraind in het overleggen en het werken binnen multidisciplinaire teams. Zo kom ook jij weer aan de top.

 

 

  Waar bestaat de behandeling uit?

  Na een uitgebreide intake en onderzoek stelt de sportfysiotherapeut samen met je vast wat je persoonlijke doelstellingen zijn en wat het best daarbij passende behandelplan is. De sportfysiotherapeut is expert in het opstellen van oefen- en trainingsprogramma’s die je in staat stellen stap voor stap de gewenste sportactiviteit te hervatten. Naast oefen- en trainingstherapie biedt Bastion Fysio & Fit andere behandelmethodes aan zoals dry needling, manuele therapie of neurokinetische therapie in aanvulling op een compleet herstel.

   Wordt het vergoed?

   Bastion Fysio & Fit heeft met alle verzekeraars een overeenkomst afgesloten. Tot 18 jaar valt fysiotherapie onder de basisverzekering. Als wij geen overeenkomst met je zorgverzekeraar hebben of je bent niet of onvoldoende aanvullend verzekerd, dan zijn de kosten voor eigen rekening (soms pas na een aantal behandelingen). Dat verschilt per verzekeraar.  

   Sportfysiotherapie valt onder de aanvullende verzekering. 

    

   Binnen 24 uur een afspraak

   Bastion Fysio & Fit streeft er naar om de patiënt binnen 24 uur te behandelen. Door de flexibiliteit van ons team zijn wij 6 dagen per week beschikbaar om patiënten in te plannen. 

   Specialisten
   Rein Bastiaanse

   Rein Bastiaanse

   Stefan van Hulst

   Stefan van Hulst

   Bob Arnoldus

   Bob Arnoldus