Lage rug klachten

Kenmerkend?

Lage rugpijn bevindt zich onderin de rug ter hoogte van de lendenwervels. De pijn kan soms uitstralen naar één of beide billen of benen. Pijn onderin de rug is een zeer veel voorkomende klacht. In verreweg de meeste gevallen wordt er geen duidelijke lichamelijke afwijking gevonden, er is dan sprake van a-specifieke lage rugpijn.

Ontstaan van de klacht?

Bij aspecifieke lage rugpijn is het onduidelijk waar de pijn precies vandaan komt. Het is wel gebleken dat een verstoorde balans tussen belasting (de krachten op de rug) en belastbaarheid (wat iemand lichamelijk, maar ook geestelijk aankan) meespeelt. Onbewuste angst voor bewegen kan bijvoorbeeld een grote rol spelen. De oorzaak van deze klachten zijn meestal gerelateerd aan stress, overbelasting door bijvoorbeeld verkeerde houding of veel eenzijdig werk.

We spreken van ‘specifieke’ lage rugklachten wanneer er daadwerkelijk een oorzaak gevonden kan worden wanneer we aanvullend diagnostiek uitvoeren door middel van röntgen en/of MRI. 

Uw behandeling kan bestaan uit:
  • Advies over uw (werk)houding, rust en activiteit
  • Massage: diepe dwarse fricties of ontspanningsmassage 
  • Dry needling
  • Fysiotherapie, oefentherapie en training
  • Manuele therapie
  • Sportrevalidatie 

Het belangrijke tijdens/na de behandeling is het gaan werken aan de houding en/of het uitvoeren van oefeningen om recidiverende klachten te voorkomen. 

Binnen 24 uur een afspraak

Bastion Fysio & Fit streeft er naar om de patiënt binnen 24 uur te behandelen. Door de flexibiliteit van ons team zijn wij 6 dagen per week beschikbaar om patiënten in te plannen.  

Specialisten:

Foto: Iedereen