Nek klachten

Kenmerkend?

Nekklachten gaan vaak gepaard met pijn en uitstraling naar onze schouder, armen en/of hoofd. Dit noemen we dan ook wel ‘referred pain’. Wanneer zich in de verschillende nek-/schouderspieren triggerpoints ontwikkelen, kunnen deze uitstralende pijn geven op een andere plaats dan waar het primaire probleem zich bevind. Veel voorkomende problemen zijn armklachten en spanningshoofdpijn.  

Ontstaan van de klacht?

De oorzaak van deze klachten zijn meestal gerelateerd aan stress, overbelasting door bijvoorbeeld verkeerde houding of veel eenzijdig werk.

We spreken van ‘specifieke’ nekklachten wanneer er daadwerkelijk een oorzaak gevonden kan worden wanneer we aanvullend diagnostiek uitvoeren door middel van röntgen en/of MRI. 

Uw behandeling kan bestaan uit:
  • Advies over uw (werk)houding, rust en activiteit
  • Massage: diepe dwarse fricties of ontspanningsmassage 
  • Dry needling
  • Manuele therapie 

Het belangrijke tijdens/na de behandeling is het gaan werken aan de houding en/of het uitvoeren van oefeningen om recidiverende klachten te voorkomen. 

Binnen 24 uur een afspraak

Bastion Fysio & Fit streeft er naar om de patiënt binnen 24 uur te behandelen. Door de flexibiliteit van ons team zijn wij 6 dagen per week beschikbaar om patiënten in te plannen.  

Specialisten
Bob Arnoldus

Bob Arnoldus

Tess Brunekreef

Tess Brunekreef

Rein Bastiaanse

Rein Bastiaanse

Stefan van Hulst

Stefan van Hulst