Manuele therapie

Wanneer manuele fysiotherapie?

Manuele therapie wordt toegepast bij functiestoornissen van de gewrichten, spieren en zenuwen. Met manuele therapie werk je er aan om beter te bewegen en om de houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor worden speciale technieken gebruikt die op de gewrichten worden toegepast. Wanneer manuele therapie wordt toegepast, merk je vaak direct verschil. Zo kun je een verbetering van de bewegingsvrijheid voelen en een afname van de pijn. Andere belangrijke onderdelen van manuele therapie zijn goede instructies, advies, begeleiding en inzicht geven in hoe gezond te bewegen.

We raden je aan om naar een manueel therapeut te gaan wanneer je gewrichten niet goed bewegen. Manuele therapie kan een oplossing bieden voor veel klachten, zoals: hoofd en nek klachten, heupklachten, pijn in de rug en meer. Met manuele therapie zorgt de therapeut ervoor dat je direct een vermindering in de pijn voelt, dat je klachten minder worden en verholpen worden, dat je weet hoe je voortaan beter kunt bewegen en krijg je inzicht in gezond leven. Dit alles is om klachten te verhelpen en in de toekomst te voorkomen.  

 

Waar bestaat de behandeling uit?

De manueel therapeut beschikt over specifieke kennis en behandeltechnieken om deze klachten te onderzoeken en te behandelen. De manueel therapeut gaat na een intake en onderzoek samen met je bespreken wat het voorgestelde behandelplan is en kiest in overleg met jou de passende behandelvormen. Hiervoor worden enkele specifieke technieken toegepast, zoals mobilisaties en impulstechnieken. Iedere techniek wordt op een eigen wijze toegepast en heeft eigen voordelen.

Wordt het vergoed?

Bastion Fysio & Fit heeft met alle verzekeraars een overeenkomst afgesloten. Tot 18 jaar valt fysiotherapie onder de basisverzekering. Als wij geen overeenkomst met je zorgverzekeraar hebben of je bent niet of onvoldoende aanvullend verzekerd, dan zijn de kosten voor eigen rekening (soms pas na een aantal behandelingen). Dat verschilt per verzekeraar. 

Manuele therapie valt onder de aanvullende verzekering. 

    Binnen 24 uur een afspraak

    Bastion Fysio & Fit streeft er naar om de patiënt binnen 24 uur te behandelen. Door de flexibiliteit van ons team zijn wij 6 dagen per week beschikbaar om patiënten in te plannen.  

    Specialisten

                  Bob Arnoldus