Kaak klachten

Kenmerkend?

Pijn rondom het kaakgewricht en straalt het soms uit naar andere gebieden? Deze uitstralende pijn uit zich vaak in: hoofdpijnklachten, spanningshoofdpijn, gewrichtsproblemen, duizeligheid, oogproblematiek, nekklachten, oorklachten en schouderpijn. Men kan beperkt worden in de bewegelijkheid van het kaakgewricht. Denk aan: problemen met kauwen, de mond niet volledig kunnen openen, blokkade etc. Ook kunnen er geluiden worden waargenomen tijdens kaakbewegingen, zoals: klikken, knisperen, knappen etc.

Ontstaan van de klacht?

Een van de grootste veroorzakers voor het ontstaan van kaakklachten is een min of meer continue overbelasting van het kaakgewricht. Deze overbelasting moet langere tijd aanwezig zijn aangezien het gewricht van nature een hoge belasting aan kan. Door de overbelasting kunnen de structuren van het gewricht zelf en de structuren rondom het gewricht beschadigd raken. Dit kan zeer geleidelijk gaan maar ook in een hoog tempo. 

 

Uw behandeling kan bestaan uit:
  • Massage: diepe dwarse fricties of ontspanningsmassage. 
  • Dry needling
  • Ijs-warmte therapie 

Het belangrijke tijdens/na de behandeling is het gaan werken aan de houding en/of het uitvoeren van oefeningen om recidiverende klachten te voorkomen.  

Binnen 24 uur een afspraak

Bastion Fysio & Fit streeft er naar om de patiënt binnen 24 uur te behandelen. Door de flexibiliteit van ons team zijn wij 6 dagen per week beschikbaar om patiënten in te plannen.  

Specialisten
Bob Arnoldus

Bob Arnoldus

Tess Brunekreef

Tess Brunekreef

Rein Bastiaanse

Rein Bastiaanse

Stefan van Hulst

Stefan van Hulst