Hoofdpijn klachten

Kenmerkend?

Triggerpoints zijn microverkrampingen in spieren die aanvoelen als kleine pijnlijke verhardingen of ‘knoopjes’. Triggerpoints zijn de meest voorkomende oorzaak van pijnklachten in het menselijk lichaam. Actieve triggerpoints zorgen vaak voor referred pain (uitstralende pijn) en andere ongemakken op een andere plek dan waar de verkramping zich bevindt. Bekende voorbeelden zijn (spannings)hoofdpijn uit de nek en schouders met uitstralende pijn in de arm.

Ontstaan van de klacht?

Triggerpoints ontstaan met name door het verkeerd gebruik maken van onze nekspieren. Denk hierbij aan; overbelasting, een ongeluk, maar ook onder belasting, stress of slechte voeding. Dit resulteert vaak in een verstoring van de zuur-base en de hormoonbalans, wat spierknopen tot gevolg heeft. 

Uw behandeling kan bestaan uit:
  • Advies over uw (werk)houding, rust en activiteit
  • Massage: diepe dwarse fricties of ontspanningsmassage 
  • Dry needling
  • Manuele therapie 

Het belangrijke tijdens/na de behandeling is het gaan werken aan de houding en/of het uitvoeren van oefeningen om recidiverende klachten te voorkomen. 

Binnen 24 uur een afspraak

Bastion Fysio & Fit streeft er naar om de patiënt binnen 24 uur te behandelen. Door de flexibiliteit van ons team zijn wij 6 dagen per week beschikbaar om patiënten in te plannen.  

Specialisten
Bob Arnoldus

Bob Arnoldus

Tess Brunekreef

Tess Brunekreef

Rein Bastiaanse

Rein Bastiaanse

Stefan van Hulst

Stefan van Hulst